Boende avgift

Då det kommit mycket frågor om vår nya avgift samtidigt som det florerar felaktiga rykten och uppgifter i forum och mail ska vi här försöka klargöra den nya avgiften som egentligen inte är komplicerad.

Kostnaden för att komma till vår marknad och sälja och hantverka är densamma i år som den varit de senaste åtta åren. Där är ingen förändring gjord.
500:- För hela helgen eller 1200:- om man vill riva sitt tält på Lördag efter marknaden o lämna.
Medlemsavgift i föreningen är 50:- för enskild och 100:- för familj. Medlemsavgiften är för att alla ska kunna täckas av försäkringen som Fornföreningen har tecknat, bland annat mot brand.
Det som är nytt för i år är att vi behöver ta ut en avgift för rent boende på området. Detta rör alltså de som endast vill komma och leva viking på marknaden och inte säljer eller hantverkar som primär syssla. Avgiften är satt till 100:- per person över 15, detta är för hela helgen o inte per natt.
För dom 100:- det kostar för boendet får man
Fri torr ved till sin eldstad.
Fri tillgång till dricksvatten
Fri tillgång till toalett (bajamaja)
Och inte minst den unika och fantastiska stämningen och atmosfären som finns på Gudahagen.

Vi visat ett par exempel hur det kan se ut.

Tommi o Nina på Arelas Hantverk kommer för att sälja och hantverka på marknaden. De sover i sill tält på marknaden från Fredag till Söndag. De betalar medlemsavgift på 100:- För familj, 500:- för att sälja.
100+500=600 för en helg

Peter och Karin deras barn Karl på Gudahagens Silver kommer och säljer på marknaden. De väljer att köra hem och sova hemma lördag kväll för att komma tillbaka söndag morgon. De betalar medlemsavgift på 100:- för familj och 500:- för att sälja.
100+500=600 för en helg

Svenne och Lotta kommer för att leva viking och bo på marknaden från Fredag kväll till Söndag kväll. De säljer inget och hantverkar inte. De betalar medlemsavgift familj 100:- Boende Fre-Sön för Dennis 100:- Och Boende Fre-Sön för Johanne 100:-
100+100+100=300 för en helg

Skulle det fortfarande vara oklart kring hur den totala kostnaden för just ditt marknadsbesök skulle bli så kontakta föreningen så att det inte blir felaktiga antaganden.
info@gudahagen.se