Vikingadagar Info 2016

Vikingadagarna även kallat Vikingamarknaden går alltid av stapeln den tredje helgen i September. 2016 är det således den 17 och 18 September. Vikingamarknaden i Näsum vänder sig till både den riktiga vikingafantasten och den breda allmänheten – här kan alla hitta något som passar!

Här finns det roliga och intressanta upplevelser för alla åldrar och för alla smaker. Upplev vikingatiden med skickliga hantverkare och annorlunda saker och ting till försäljning.

Vikingamarknaden hålls i år för nionde året. Vi i fornföreningen gudahagen som varje år arrangerar Vikingadagarna känner att vi har börjat etablera oss på allvar som en Vikingamarknad att räkna med. Vi har en stor mängd inslag som återkommer varje år så som levande musik, Gycklare, krigare och ridande vikingar med mera. Med det sagt så strävar vi fortfarande efter att varje år ha minst en nyhet och även de fasta inslagen kan byta skepnad så som nya musiker eller gycklare.

Barnen kan leka vikingalekar med barn från skolor i närområdet på plats och vi i föreningen har många gånger fått höra från föräldrar hur roligt det är att komma hem med barn efter marknaden som varit ute en hel dag utan platta eller telefon. Ett enormt populärt inslag är ponnyridningen för barn
Prova själv på att kasta yxa, skjuta pilbåge, rövkrok och andra vikingatida lekar. Är du mer för hantverk så är det flera hantverkare som låter dig pröva deras hantverk. Inte alltid så lätt som de får det att se ut.

Årets nyhet är att vi för första gången har besök av en tatuerare som tatuerar på det gamla viset där tatuering knackas in i huden utan elektrisk tatueringsnål.
Ibn Fadlan, ett arabiskt sändebud nedtecknade ett möte med nordiska vikingar vid floden Volga. I det skrev han bland mycket annat, Från nageln intill halsen är de tatuerade i grönt med träd och andra bilder. Vågar du tatuera dig på det gamla viset?

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna stammisar som förstagångsbesökare.
/Fornföreningen gudahagen

Entré
Vuxna 60:-
Barn 30:-
Barn som går under svärdet vid entrén gratis (knappt en meter)
Tidsenligt uppklädda vikingar halva priset.

För att bli medlem kontakta oss under fliken kontakt eller föreningsmedlem. Medlemskap är obligatoriskt vid försäljning på marknaden
Bli medlem 100kr/familj 50kr/enskild
handelsmän 500kr inkl medlemsavgift 2dagar
OBS!1 dag 1200kr, matförsäljning 2000kr
Bankgiro 251-5195
Läs mer under fliken föreningsmedlem