Resa till Köpenhamns medeltidsmarknad

Tidigare år har Fornföreningen Gudahagen arrangerat resor till andra marknader. I år har vi valt att inte göra det, dels på grund av ett minskat intresse, dels för att vi valt att satsa mycket på våra föreläsningar med Carl Mikael.
En del av oss pratade ändå efter förra resan om att vi ville åka någonstans gemensamt. Ett bra alternativ är då att åka på köpenhamns medeltidsmarknad.  Marknaden är hela pingsthelgen. Nedan finnes informationen kopierad från deras hemsida.
köpenhamns medeltidsmarknad

Plats Valbyparken söder om Valby
Sports Park på nöjesparken nära Kalvebod Strand.
Entré igenom Tudsemindevej
2450 Köpenhamn SV

Vi rekommenderar att ta tåget till Ny Ellebjerg station. Du kommer ut och går till högerrunt. 250m. Därifrån går du under järnvägen, där du korsar Ellebjergvej och fortsätter längs Spontinisvej nästan 400m. Härifrån, sväng höger in på Hammelstrupvej och gå 100m. Här kan du komma till en asfalterad gata kantad med höga träd. Följa Grand Avenue och gå rakt ner till medeltida marknaden. Vi kommer att sätte upp skyltar med pilar.
I Kraks kort finns platsen på sidan 157 avsnittet J6

Kreditkort kan bare användas för biljetter, kroteltet och några stall på platsen, så ta med kontanter också.

Tid Pingst 2015
Fredag 13 maj kl. 9:00 till 17:00
Lördag 14 maj kl. Från 10,00 till 20:00
Söndag 15 maj kl. Från 10,00 till 20:00
Måndag 16 maj kl. Från 10,00 till 17:00

Förslagsvis tar man Öresundståget mot köpenhamns centralstation och vidare tåg mot marknaden. Intresserade kan ju diskutera resan dit på vår Facebooksida.